Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ισπανία - Ιταλία o μεγάλος τελικός του Euro



Euro 2012 Ukraine - Poland
Ισπανία - Ιταλία
Κίεβο, 01/07/2012 
21:45 μ.μ


Λίγες ώρες απομένουν ακόμη ως την έναρξη του μεγάλου τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που λαμβάνει χώρα στην Πολωνία και την Ουκρανία. Αντιμέτωπες θα βρεθούν δύο μεγάλες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, η κάτοχος του προηγούμενου Euro 2008 αλλά και του Mundial 2010 Ισπανία και η φιλόδοξη Ιταλία που κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γερμανίας στα ημιτελικά.





Η Ισπανία που θα επιχειρήσει να φτάσει σε ένα μοναδικό επίτευγμα αφού αν κατακτήσει αυτή τη διοργάνωση θα είναι η μόνη ομάδα που θα έχει κάνει το 3x3 σε μεγάλα συνεχόμενα τουρνουά (συγκεκριμένα, δύο Euro και ένα Mundial) έχει ένα έξτρα κίνητρο, όμως και η Ιταλία δεν στερείται πάθους για να φτάσει στην κατάκτηση ενός μεγάλου τίτλου έπειτα από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Με βάση τις εμφανίσεις των δύο ομάδων δεν μπορεί εύκολα να καταλήξει κάποιος σε ένα ξεκάθαρο φαβορί αν και φαίνεται πως ένα μικρό προβάδισμα μπορεί να δοθεί στην Ισπανία που ούτως ή άλλως εμφανιζόταν ως η αδιαφιλονίκητη διεκδικήτρια του τίτλου πριν την έναρξη της διοργάνωσης. 

Στην 1η φάση του Euro 2012 (όμιλοι), οι δύο ομάδες έπαιξαν μαζί αφού βρέθηκαν στο ίδιο γκρουπ, σε ένα ματς που έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. Εκεί η Ιταλία αν και πιέστηκε αρκετά κατάφερε να προηγηθεί με γκολ του Ντι Νατάλε (61΄) ενώ η Ισπανία ισοφάρισε πολύ γρήγορα, μόλις στο 65ο λεπτό με τον Σεσκ Φάμπρεγας. Από εκείνο το λεπτό και ως τη λήξη του αγώνα χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, με την Ισπανία να έχει όμως τη μερίδα του λέοντος σε αυτές καθώς ο Φερνάντο Τόρρες είχε δύο τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες για δώσει τη νίκη στην ομάδα του.


Στη συνέχεια της διοργάνωσης η Ιταλία βελτίωσε την αγωνιστική εικόνα της καθώς παρά την ισοπαλία 1-1 με την Κροατία (για τους ομίλους), νίκησε σχετικά εύκολα τους φιλότιμους (αλλά ως εκεί) Ιρλανδούς με 2-0 και έπειτα απέκλεισε διαδοχικά την Αγγλία (στα πέναλτι) και τη Γερμανία (2-1) για να φτάσει στον μεγάλο τελικό. Ειδικά η απόδοσή της τόσο στα προημιτελικά όσο και στα ημιτελικά ανέβηκε αρκετά, αν και στο παιχνίδι με την Αγγλία της έλειψε η αποτελεσματικότητα για να έρθει το ματς κόντρα στα «Πάντσερ» όπου με 2 τέρματα του Μάριο Μπαλοτέλι και αρκετές ακόμη ευκαιρίες για την επίτευξη 3ου τέρματος ήρθε η πολυπόθητη για τη Squadra Azzura πρόκριση.

Από την άλλη πλευρά οι Ισπανοί νίκησαν αρκετά εύκολα τους Ιρλανδούς με 4-0 στην φάση των ομίλων αλλά δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στους Κροάτες όπου το τελικό 1-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Έπειτα η πρόκριση από την προημιτελική φάση ήλθε μάλλον εύκολα απέναντι στους κατώτερους του αναμενόμενου Γάλλους ενώ στα ημιτελικά η Πορτογαλία πήγε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι όπου η ποιότητα του Ίκερ Κασίγιας (ή και αστοχία των Πορτογάλων) εξασφάλισε την πρόκριση για τους «Φούριας Ρόχας».

Το ματς ανάμεσα στα δύο μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου προβλέπεται κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον. Από άποψη τακτικής ο Πραντέλι λογικά θα επιμείνει στο 3-5-2 που απέδωσε αρκετά καλά για την Ιταλία με τον Μπαλοτέλι και τον Κασάνο στην επιθετική γραμμή ενώ ο Πίρλο θα είναι το μυαλό στα χαφ. Στον αντίποδα, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε δεν θα αλλάξει το 4-3-3 της ομάδας του αν και παίζεται η θέση του κεντρικού φορ ανάμεσα σε Τόρρες και Φάμπρεγας, λιγότερες ως ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνουν οι Νεγρέδο και Γιορέντε για να ξεκινήσουν.

Πιθανές 11αδες :

Ισπανία : Κασίγιας, Ζ. Άλμπα, Πικέ, Ράμος, Αρμπελόα - Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι - Σίλβα, Ινιέστα, Τόρες.(ή Φάμπρεγας)

Ιταλία : Μπουφον - Μπονουτσι,Ντε Ροσι,Κιελινι - Πιρλο,Ματζιο,Τιαγκο Μοτα,Μαρκιζιο,Μπαλζαρετι - Μπαλοτελι, Κασάνο 

Πιθανό μοιάζει να είναι το under στον τελικό, το οποίο και θα επιλέξουμε να παίξουμε όπως και τα score 0-0 και 1-1, 1-0 και 0-1. Δίνουμε ένα παραπάνω κλικ στην Ιταλία για την κατάκτηση, την οποία και είχαμε προτείνει λίγο πριν την έναρξη του Euro. Καλή τηλεθέαση στον τελικό και καλά κέρδη ό,τι και να επιλέξετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου